Reg-enor menü

  • Zsírral főzzünk, de ne túl zsírosan, így a zsírban oldódó vitaminok jól felszívódnak és biztosítjuk az epeürülést, mely elengedhetetlen a szervezet méregtelenítéséhez.
  • A kisütött zsír főzve igen káros, ezért a rántáshoz, dinszteléshez kevés zsírt használjunk.
  • Húsféléket minden formában lehet készíteni (sütve, főzve, rántva, párolva).
  • Kenyérféléket (rozs-, barna- és félbarna- vagy fehér kenyér) pirítva, de nem megégetve fogyasszunk.
  • Szalonnát, sonkát, kolbászt együnk sütve, főzve vagy nyersen.
  • A levesekhez a rántást enyhén pirítva, vízzel engedjük fel.
  • A salátákat bármely zöldségből készíthetjük, eredeti citrom levével, kevés só és édesítőszer hozzáadásával.
  • Az ételeket csak mérsékelten szabad sózni.
  • Rizst, kukoricát, borsót, babot köretnek kívánság szerint lehet fogyasztani.
  • Levest, főzeléket csak tej, tejtermék, cukor, gyümölcs nélkül készítsünk.
  • Krumplit és tésztaféléket csak korlátozott mennyiségben fogyasszunk.
  • Rizsből készült tésztákat fogyaszthatunk korlátozás nélkül.
  • Gyümölcsök közül citromot, lime-ot (zöldcitromot), grapefruitot korlátozás nélkül, továbbá gránátalmát és kókuszt is fogyaszthatunk.
  • Édesítőszerek használhatóak tetszés szerint.
  • Folyadékot (víz, ásványvíz, szódavíz, kristályvíz, forrásvíz, pí-víz, teák cukor nélkül) igyunk bőven.